Så begyndte den egentlige Dining Week 2016 med et besøg på Huks Fluks på Gråbrødre Torv. En lækker restaurant på en smuk og central placering i København.

Faktisk er Huks Fluks også et sted, vi tidligere besøgte relativt ofte, men så var vi der en dag, hvor køkkenet måtte lukke midt i en aftenservering efter klager fra flere kunder. Efterfølgende hørte vi desuden fra flere sider, at de generelt havde problemer, og derfor valgte vi at kaste os over andre restauranter. Dette ligger nu et par år tilbage, men netop derfor var det en ren reboot af vores Huks Fluks forhold, der stod på spil med denne Dining Week booking.

Det hele startede herligt med en dejlig velkomst af vores tjener for aftenen, Frederikke, der havde helt styr på, hvornår hun lige skulle informere eller spørge ind, men uden det blev for meget. Generelt synes jeg faktisk, at staben på diverse Dining Week restauranterne klarer det helt fantastisk, for det må være en heftig uge for personalet.

Hvis nogen var presset eller stresset på Huks Fluks, så var det dog ikke noget, vi på nogen måde kunne mærke som gæster, og hele aftenen forløb helt gnidningsløst.

Dining Week 2016 menuen for Huks Fluks var følgende:

Forret: 2 slags Pata Negra-skinke, der var modnet i henholdsvis 36 og 24 måneder. Pata Negra er den sortfodsskinke, Huks Fluks er kendt for, da skinkebasserne hænger i loftet flere steder i restauranten. Hertil fik vi mizunasalat med en dejlig let dressing og høvlet manchego-ost. Og så lige noget virkelig dejligt brød og smør, som jeg – vanen tro – forgriber mig lige lovlig meget på.

Hovedret: Smørstegt sandart med en dejlig jomfruhummersauce og ligeså dejlig cremet og luftig kartoffelpuré samt confiteret fennikel, der smagte fantastisk. En virkelig herlig tallerken mad, der absolut også sikrede, at man ikke gik sulten fra bordet. Og dette var primært, fordi man fik et reelt stykke fisk og god mængde sauce. Jeg overdrog endda noget af min kartoffelpuré til Wifey, så hun kunne få alt saucen med – man er vel en god ægtefælle.

Dessert: Crème brulée med appelsinskal, og for satan, hvor var den bare fantastisk! Ja, der var absolut intet tilbage at dele med andre… til gengæld fik jeg det, som min mor ikke kunne spise – men det var kun fair, da Wifey lige havde slugt det halve glas vin til hovedretten, som mor heller ikke kunne klare. Hun var desværre ikke helt på toppen i går (hold i ryggen er ikke sjovt) og det ligner hende ikke at levne. Dessertvinen var en Moscato d’Asti, som lillemor dog fint fik ned, så helt galt var det ikke.

Nu vi er ved det, så kan Huks Fluks Dining Week vinmenuen altså klart anbefales. En herlig Pinot Noir fra Østrig til forretten, en Riesling til hovedretten og Moscato d’Asti til desserten. Alle tre glas for kun 150 kr., og de passede spot-on til retterne. Og så er de absolut ikke nærrige med mængderne.

Det kan ikke være anderledes end, at vi lander på 5 hapsere ud af 6 til Huks Fluks her i Dining Week 2016 – og så glæder vi også til at fortsætte vores bekendtskab med Huks Fluks igen.